24 / 04 / 2024

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emir, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Emir, açıklamalarına şu şekilde devam etti:''Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Şap Enstitüsü, şap hastalığı ile şap virüsüne karşı araştırmalar yaparken, aşı hazırlamak, laboratuvar hizmetleri yürütmek ve gerektiğinde viral aşıların üretimine karşı destek hizmetleri sunmak gibi görevleri üstlenmiştir. Bu önemli görevleri yürüten Şap Enstitüsü'nün Ankara'da Eskişehir Yolu üzerinde bulunduğu 120 bin metrekarelik arazi ise yıllardır tartışma konusu olmaktadır. Yaklaşık 6 yıl önce Çevre ve Şehircilik bakanlığının talebi üzerine imar planı değişikliğine gidilerek söz konusu arazide 10 kat yoğunluk artışı yapılmıştır. İmar değişikliğinin ardından 120 bin metrekarelik arazide 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilmesinin önü açılmıştır. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığına devredilen arazinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlıklara başlandığı, hatta alıcısının da belli olduğu ve Medipol Hastanesi'ne satılacağı iddia edilmektedir.''

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in soruları:
1- Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Tarihi Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışına yönelik hazırlık yaptığı ve satış işlemi başlattığı doğru mudur? 

2- Tarihi Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışına yönelik iddialar doğru ise, söz konusu arazi hangi kişilere satılacaktır? Alıcısı, Medipol Hastanesi mi olacaktır? 

3- Arazisi satılmışsa Şap Enstitüsü, faaliyetlerini nerede devam ettirecektir? 


Geri Dön