28 / 03 / 2024

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Japonya, Gürcistan'da devam eden Batı-Doğu otobanının inşaatı için kredi verecek. İki ülke arasında 343 milyon dolarlık kredi sağlamasına dair anlaşma imzalandı.



Gürcistan'a 343 milyon dolar kredi sağlayacağını ve ilişkilerin güçlendirilmesi için vize şartlarını kolaylaştıracağını 343 milyon dolarlık kredi verecek. Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Gürcistan'a 343 milyon dolar kredi sağlayacağını ve ilişkilerin güçlendirilmesi için vize şartlarını kolaylaştıracağını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kono, iki ülke arasında 25 yıllık diplomatik ilişkilerin bulunduğunu belirtti. Kono, "Japonya ayrıca iki halk arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için vize şartlarını hafifletmeye karar verdi" şeklinde konuştu.
 

Zalkaliani de, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiği için Japonya'ya teşekkürlerini iletti. Zalkaliani, Japonya'nın 2008'de Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan Güney Osetya savaşının ardından Gürcistan'a ilk destek veren ülkeler arasında olduğunu açıkladı.
 


Geri Dön