25 / 04 / 2024

Batı Karadeniz'deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Batı Karadeniz'deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Batı Karadeniz'de geçen sene Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. Afetzedeler için TOKİ tarafından 863 konut sözleşmesi imzalandı. 339 konutun henüz ihalesinin bile yapılmadığı ileri sürüldü. 



Batı Karadeniz’de geçen sene Ağustos'ta meydana gelen, 82 kişinin hayatını kaybettiği  sel felaketinde oturdukları evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, aylardır ev bekliyor. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; afetzedeler için yapılması planlanan ve bir senede bitirileceği söylenen evelerin dörtte biri hala proje aşamasında. 339 konutun henüz ihalesinin bile yapılmadığı ileri sürüldü.

Batı Karadeniz deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

TOKİ evleri tamamlandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir yıl içinde sahiplerine teslim edilecek” dediği evler için  TOKİ  çalışmalarına başladı. Fakat gelinen noktada, Erdoğan’ın bahsettiği zamanda evlerin tamamlanması çok zor görünüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın sorularına verdiği cevaplar, afetzedelere yapılması planlanan yüzlerce ev için ihale aşamasına dahi geçilemediğini belirtiyor.

Buna göre, ihalesi TOKİ tarafınca yapılan ve sözleşmeleri imzalanan ev sayısı 863 olarak belirtiliyor.

Batı Karadeniz deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Afetzedelerden para talep edilecek mi?

CHP’li Baltacı’nın “Afetzedelerden yeni konutlar karşılığında para talep edilecek mi?” sorusuna net cevap verilmedi. Bakan Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı (AFAD) işaret ederek, “Konutlar için başvurular, hak sahiplerinin belirlenmesi, kura, satış, geri ödeme, borçlandırma gibi tüm iş ve işlemler AFAD tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu sorunun İçişleri Bakanlığı tarafından cevaplandırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir”dedi.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!


 


Geri Dön