23 / 04 / 2024

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi



Batı ülkelerinin yaptırımları neticesinde Rusya’nın geleneksel altın ihracatı yolları kesildiği için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye ve Çin, Rus altınının ana ticaret merkezleri durumuna geldi.

Reuters’ın elde ettiği ve 24 Şubat 2022 – 3 Mart 2023 tarihlerinde tutulan Rus gümrük kayıtları, Batı ülkeleri Rusya’dan ithalatı yasakladığından beri Rus altını ile ticaret yapan 100’den fazla yabancı şirketin olduğunu gösterdi.

Savaşın başladığı 24 Şubat 2022’den beri Rus altınının ana ticaret güzergahları şöyle oldu:

 Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

LONDRA

Gümrük kayıtlarına göre, Batı’nın ithalat yasakları uygulamaya konulmadan evvel çok düşük seviyede bir Rus sevkiyatı Londra’ya ulaştı.

Amerikan bankası JPMorgan’a 2022’de mart ve nisan aylarında 4,5 milyon dolar tutarında 72,4 kg altın iletirken, İsveç firması Loomis mart, mayıs ve haziran aylarında 5,9 milyon dolar tutarında 97,4 kg altın satın aldı.

Gümrük kayıtları Fransız bankası Societe Generale’in de alıcı durumunda olduğunu belgelerken, banka yetkilileri bu tür işlemlerin Ukrayna’daki savaştan önce düzenlenmiş borç ödemeleri olduğunu ifade etti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön