20 / 04 / 2024

Türk inşaat sektöründen Birleşik Arap Emirlikleri çıkarması!

Türk inşaat sektöründen Birleşik Arap Emirlikleri çıkarması!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yatırım potansiyeline dikkati çekerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte Nail Olpak'ın o açıklamaları...



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Dubai'de gerçekleştirilen, Türk müteahhitler ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden inşaat sektörünü bir araya getiren "BAE-Türkiye İnşaat ve Müteahhitlik Alanında Ortaklıklar Yuvarlak Masa Toplantısı"nın önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe yapılan bu toplantıların süreceğini dile getiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yaptığı açıklamada 4 ayda 4. kez burada olduklarını dila getirerek, ikili ticari ilişkilere bakıldığında 15 milyar dolar seviyesindeyken bunu 5 kat oranda kaybettiklerini dile getirere, bundan sonra stratejik olarak ne yapılabilir ona bakacaklarını söyledi.

Türk inşaat sektöründen Birleşik Arap Emirlikleri çıkarması!

Yeni ticari anlaşmalar imzalamanın kolay bir iş olmadığını dile getiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak,  hem Türk tarafının hem de BAE tarafının bunun için hazır olduğunu bildiğini söyledi.  

Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye İş Konseyi Başkanı ve DAMAC Properties Yönetim Kurulu Başkanı Hussain Sajwani de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada iyi müteahhitlere ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, Dubai'de gayrimenkul sektöründe bir artış beklediklerini söyledi.


Geri Dön