24 / 04 / 2024

Batman 'dan Mardin 'e deniz yoluyla gidilecek!

Batman 'dan Mardin 'e deniz yoluyla gidilecek!

Maliye Bakanı şžimşek, Ilısu Barajı 'nın tamamlanmasıyla Batman 'dan Mardin 'e feribotla ulaşımın mümkün olacağını söyledi. Proje 4-5 yılda tamamlanacak...



Batman 'da seçim çalışmalarını sürdüren Mehmet şžimşek, eşi Esra Hanımla birlikte kreşleri, okulları, sanayi sitelerini ve esnafı ziyaret ediyor.

Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, çılgın projeleriyle Batman 'ın çehresini değiştireceklerini belirterek, 5 yıl içinde Batman 'dan Mardin 'e ‘deniz yoluyla ' gidileceğini ifade etti. Batman 'da sürdürdüğü seçim çalışmalarını gazetemize anlatan şžimşek, “Proje bitince Batman 'dan Mardin 'e olan 130 kilometrelik yolu deniz yoluyla gidebileceğiz. Dargeçit 'te kavunumuzu yiyip geri döneceğiz. Önümüzdeki 4-5 yılda bitecek ” diye konuştu. şžimşek, ayrıca Batman çayı 'nı rehabilite edip Batman çayı ile Batman arasına rekreasyon alanı yapmayı planladıklarını belirtti ve BDP 'li belediyenin tek ağaç bile dikmediğini ifade etti.

BATMAN 'A İşž, Aşž, EĞİTİM
Bakan şžimşek, son 8 yılda devletin millete bakışında büyük bir değişim yaşandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bakın bugün Batman 'da karakollarda kabul odaları var. Vatandaşa çay ikram ediyoruz. Geçmişte kum torbaları ve tel örgüler vardı. Biz hizmetkarız, efendilik dönemini bitirdik. 2002 yılında koskoca Batman 'da bir tane ambulans vardı. şžimdi ambulans sayısı 22 'ye çıktı. Altı tane özel hastanemiz var Batman 'da. Batmanlı daha çok iş ve aş istiyor, çocuklarının eğitimine büyük önem veriyor.Bu isteği karşılayacağız. ”

‘Taş atan çocuklar selamla uğurladı '

Bakan şžimşek, seçim çalışmaları sırasında Batman Sason 'da başına gelen ilginç bir olayı da şöyle anlattı: “O gün muhtarlar ve bölgenin önde gelenleriyle bir toplantı yaptık. Toplantı çıkışında yolumu dört tane ilkokul çocuğu kesti. Benimle görüşmek isteklerini söylediler. Ben de ‘buyurun sizi dinliyorum ' dedim. çocuklar oldukça büyük bir olgunlukla okullarının güvenli olmadığını, deprem bölgesindeki okullarının çok eski ve küçük olduğunu söyledi. Benden okullarına teknoloji sınıfı istediler. İnanın çok duygulandım, hızla taleplerini karşıladık. ” Bakan 'ın eşi Esra şžimşek, benzer bir ziyaret yaptıkları BDP 'nin yoğun oy aldığı bir mahallede, çocukların attıkları taşlarla karşılandıklarını belirterek, “Ben o çocuklara sarıldım, öptüm. Oyuncaklar verdik çocuklara. Bizi taşlarla karşılayan o çocuklar, selamlarla uğurladı ” dedi.
Takvim/Cenk ESEN - ANKARA


Geri Dön