29 / 03 / 2024

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, nüfusu artan belde de biriken sorunları aşacaklarını söyledi. Karabulut, ''Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.



Batman'ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Osman Karabulut, 3 Bin 700 nüfuslu beldede sorunları çözebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Turgut Özal, Karaduman ve Kıyanç (Aviske) Mahallelerinin cadde ve sokaklarını parke taşı ile döşeme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Eşbaşkan Karabulut: “Beldemiz büyüyor ama maalesef bazı mahalle ve caddeler, hala köy manzarasını andırıyor. Dar sokaklara araçlar girmekte zorlanıyor. Altyapı çalışmaları yetersiz. Geniş kapsamlı imar çalışmalarını planlıyoruz. Bir dizi proje için İller Bankası Genel Müdürlüğü Mekansal Daire Başkanlığı’na başvurduk. İkiköprü’de yapılacak çok iş var” açıklamasında bulundu.

“İMAR ŞART”

Eşbaşkan Karabulut, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2014 Yılında göreve geldiğimizde altyapı ağırlıklı çalışmalarımız olmuştu. Maalesef o sorunlar orta yerde duruyor. Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz. Yollarımız hem parke taşı ile döşenecek, hem de asfaltlama çalışmasıyla toz ve çamurdan kurtulacak. Beldemizde istihdam ağırlıklı çalışmalara da yönelmek istiyoruz. Beşiri ve İkiköprü ovası hayvancılık için uygun bir yer. Süt ürünlerini üretecek bir mandıra projesi de hedeflerimizden biridir. Hayvancılık kooperatifçiliği ile açacağımız mandıra tesisi, işsiz gençlere de istihdam alanı yaratacaktır.” 


Geri Dön