23 / 04 / 2024

Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bu yıl açılacak!

Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bu yıl açılacak!

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bölge Devlet Hastanesini birbirine bağlayacak tüp geçitin yapımı hızla devam ediyor. 300 yatak kapasiteli hastanenin yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.



Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne komşu bölgede inşa edilen 300 yatak kapasiteli Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 

Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; iki kat bodrumla birlikte toplam 13 katlı olarak inşa edilen yeni hastanenin yapımı Sertka firması tarafından hayata geçiriliyor. 

Yer yer elektrik sorunu nedeniyle hastane yapımının geciktiğini belirten firma yetkilileri ş açıklamalarda bulundu: “En kaliteli malzemeyle yeni hastanemizin inşaatı sürüyor. İki hastaneyi birbirine bağlayacak tüp geçit çalışmaları da devam ediyor. Bölge Devlet Hastanesinin eski teknik merkezinin sıkıntısı ile elektrik kablolarındaki arızalar yüzünden maalesef arzu edilen hızda çalışmalar gerçekleşmedi ama yine de bu yılın sonunda 300 yatak kapasiteli hastaneyi bitirmeyi planlıyoruz. Batman'a modern bir hastane kazandırmanın gayreti içindeyiz.”


Geri Dön