28 / 03 / 2024

5 dev şehir hastanesi bu yıl açılacak!

5 dev şehir hastanesi bu yıl açılacak!

2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Karatay, İstanbul İkitelli, Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanelerinin bu yıl hizmete açılacağını söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019 yılı değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, yatırımlardan ve hizmetlerden bahsetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hastanelerimizin toplam yatak sayısını 240 bine, nitelikli yatak sayısını 145 bine çıkarttık. Doktor sayımızı 92 binden 161 bine yükselttik'' diye konuştu.

Bu yıl hizmete açılacak hastaneleri açıklayan Erdoğan, "Bu yıl Konya Karatay, İstanbul İkitelli, Tekirdağ, Kocaeli ve  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanelerinin açılışlarını yapacağız" dedi.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Sağlık turizmi yoluyla ülkemize gelen hasta sayısı 2019 Kasım sonu itibarıyla yıllık 470 bine ulaştı. Bu sayıyı önce 750 bine, ardından 1,5 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz."

Ayrıntılar geliyor...

 


Geri Dön