23 / 04 / 2024

Batman Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Batman Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Batman iline şehir hastanesi açılıp açılmayacağına ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Batman iline şehir hastanesi açılıp açılmayacağına ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ok, ''Batman ilimizde 1995 yılında devlet hastanesi ek binası olarak hizmete açılan 162 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, talebi karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Hastane yetersizliğinden dolayı hastalar Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmakta ve bu da maddi manevi pek çok kayba neden olmaktadır.

Bu ihtiyaca binaen 2014 yılı yatırım programına alınıp yer teslimi yapılan ve 2015 yılında yapımına başlanan ve 2017 yılında tamamlanması planlanan 300 yataklı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, aradan geçen 5 yılda hala hizmete açılamamıştır. Biçrok müteahhidin değiştiği bu proje ile ilgili olarak son yapılan açıklamada hastanenin açılamamıştır. Birçok müteahhidin değiştiği bu proje ile ilgili olarak son yapılan açıklamada hastanenin 2019 Aralık sonunda hizmete gireceği belirtilmesine rağmen, süreci yakından takip eden bölge insanlarımızca, başka problemler çıkmaz ise inşaatın en az bir yıl daha sürebileceği ifade edilmektedir'' diye konuştu.

CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Batman iline şehir hastanesi yapılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır? Planlanıyor ise şehir hastanesi yapılması ile mevcut hastanelerin kapatılacağı iddiası doğru mudur?
2- Batman Kadın ve Çocuk Hastanenin yapım işinde yaşanan gecikmenin sebebi nedir? Bu hastanemizin ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır?


Geri Dön