26 / 04 / 2024

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.



Batman Belediyesi tarafından Akıllı Bisiklet Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, akıllı bisikletlerin kurulum ve montaj çalışmalarını tamamladı. Kentin farklı noktalarında kurulan 6 istasyonda kullanıma sunulmak üzere 55 akıllı bisiklet yerleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Veysi Güney, hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini açıkladı.

Kentte akıllı bisiklet uygulamasını başlattıklarını açıklayan Güney, projenin vatandaşların şehir içi ulaşımına alternatif sunmak ve sağlıklı yaşam sürdürmelerini sağlamak amacıyla uygulandığını söyledi.

Uygulama için 6 kilometrelik bisiklet yolunu bölgeye kazandırdıklarını anlatan Güney, "Projeyi arz talep dengesini gözeterek daha geniş alana yaymak istiyoruz. Ayrıca, vatandaşların kendilerine ait bisiklet ve motosikletlerini güvenli şekilde park edebilmeleri için kentin 8 farklı bölgesine bisiklet park alanı kurduk. Bu projenin maliyeti yaklaşık 2,5 milyon liradır." dedi.

Kent sakinlerinden Celal Yılmaz da şehirde çok güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, gelişmelerden çok memnun olduklarını kaydetti.

Belediyenin akıllı bisiklet uygulamasının çok güzel olduğunu belirten Yılmaz, "Bu hizmetleri çok güzel karşılıyoruz. Bu uygulamadan dolayı Batman Belediyesine teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Ecir Demirkıran da son yıllarda Batman'da çok ciddi anlamda gelişmelerin yaşandığını söyleyerek,  görevlendirmeyle kentte çok büyük değişikliklerin yaşandığını belirtti.

Demirkıran, "Tüm bunlar gelişmiş bir toplumun göstergeleridir. Bunları hükümetimizin Türkiye'nin her tarafına yaptığı güzel icraatların Batman'a yansıması olarak görüyorum. Batman, son iki yılda gerçek manada kendine layık olan hizmeti almaya başladı. Batman’a sahip çıkan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkür ederim." dedi.


Geri Dön