26 / 04 / 2024

Battal İlgezdi'nin hapsi isteniyor!

Battal İlgezdi'nin hapsi isteniyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve 6 şüphelinin yargılanması için süreç başladı.



8 Aralık Cuma günü  İçişleri Bakanlığından, hakkında mülkiye müfettişlerince düzenlenen raporlar ile adli mercilerce yürütülen soruşturma sebebi ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. 

 

Battal İlgezdi imar ve inşaat yolsuzluğundan görevden alındı! 

 

Battal İlgezdi’nin “haksız mal edinme ve gizleme” ile “kamu kurumlarının ihalesine fesat karıştırma” suçlarından 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iki yıl önce yolsuzluk ve haksız mal edinme iddiaları üzerine, Anadolu Adliyesi'ne giderek kendileri, küçük kızları T.N.İ ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

 

Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin kızı T.N.İ. üzerina kayıtlı, Ataşehir Küçükbakkalköy ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki iki adet gayrimenkulün parasal kaynağının tespit edilemediği açıklandı ve  ,ddianamede ayrıca, Buz İnşaat Taah. San. Tic. A.Ş.'ye ihaleyle yaptırılan Erguvan Barış Parkı işinde belediyenin zarara uğratıldığı ifadelerine yer verildi. 


Geri Dön