19 / 04 / 2024

Baymak Idee kombi küçük boyutuyla dikkat çekiyor!

Baymak Idee kombi küçük boyutuyla dikkat çekiyor!

Baymak Idee kombi hem sessiz hem de küçük olma özelliğiyle dar alanlara monte edilebiliyor. Baymak Idee tüketici için son derece konforlu olması, kurulum kolaylığı, düşük bakım maliyetiyle Türkiye pazarında dikkat çekiyor...




Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, Hollandalı BDR Thermea’ya satılmasının ardından yeni yoğuşmalı kombiyi piyasaya sundu.


Baymak’ın “yoğuşma kombi teknolojisi” gibi yeni teknolojileri benimsediğini ifade eden BDR Thermea Grup CEO’su Rob Van Banning, bir sonraki adım için zamanın geldiğini söyledi. Yeni bir yoğuşmalı kombi teknolojisini Türkiye pazarına sunulduğunu belirten Banning, Idee ismiyle pazara sunulan kombinin oldukça sessiz olduğunu, küçük olma özelliğiyle de dar alanlara monte edilebileceğini ifade etti. Banning, “Baymak Idee’nin tüketici için son derece konforlu olması, kurulum kolaylığı, düşük bakım maliyetiyle Türkiye pazarı için çok yüksek beklentilere sahibiz.” dedi. Hollanda Teknolojisi ile birleştiklerini ifade eden Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, 2013’ün ilk 6 ayında iklimlendirme sektörü küçülürken Baymak’ın satışlarını yüzde 7 artırdığını belirtti. Çolak,  yoğuşmalı kombi satışlarını yüzde 19, merkezi sistemler için kazan satışlarını da yüzde 186 artırdıklarını söyledi. Teknolojiyi ve üretim sistemini yeniden ele aldıklarını kaydeden Çolak, modernizasyon yatırımların önümüzdeki yılla birlikte 20 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Bayi yapılanmasının hızla büyüdüğünü ve bu yıl içinde 166 yeni bayi daha kazandıklarını belirten Çolak, 20 şehirde ilave 30 yetkili servis daha oluşturduklarını kaydetti. Müşteri memnuniyetine önem verdiklerini söyleyen Ender Çolak, servis kanalına Gaziantep,  Mersin, Çanakkale ve Kahramanmaraş’ı da ekleyerek sayılarını 16 ile taşıdıklarını ifade etti. Çolak, uygun ücretlerle son teknolojiyi müşteriye sunmak istediklerini söyleyerek, “Bu yıl dünyanın en yüksek verimli yoğuşmalı kazanı yanında en sessiz ve en yüksek verimli  hidroforunu da ülkemize kazandırdık. Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını yeterince kullanabilmesi için fotovoltaik güneş pillerini bayilerimiz kanalıyla devreye almaya başladık. Türkiye’de ısıtma sektöründe bir ilke imza atarak bayilerimizin enerjilerini güneşten üretmesini sağladık.” dedi.


Yeni ürünün kış aylarında faturalara da avantaj sağlayacağını ifade eden Genel Müdür Çolak, hafta sonu itibarıyla akıllı kombilerin bayilerde yer alacağını ve değişik kapasitelere göre fiyatının ortalama bin 800-2 bin TL arasında olacağını söyledi. Çolak, bakım periyotlarını gösterecek şekilde programladıkları akıllı kombinin standart dâhili emniyet özelliklerinin bulunduğunu kaydetti.


Zaman


Geri Dön