28 / 03 / 2024

Baymak, yetiştirme yurdu'ndaki çocuklara üniversite kuracak

Baymak, yetiştirme yurdu'ndaki çocuklara üniversite kuracak

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, eğitim vakfı kurdu. Akdoğan'ın asıl hedefi, yetiştirme yurdu'ndaki çocuklara üniversite açmak



Uzun yıllardır ısıtma sektöründe faaliyet gösteren, önemli kombi üreticilerinden biri olan Baymak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, çocukluktan gelen sosyal sorumluluk projesi hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı.

Marmara Üniversitesi'nde İşletme dalında Lisans ve Yüksek Lisans dersleri veren Dr. Murat Akdoğan babasının yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaptığı yıllarda yeşeren çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla Murat Akdoğan Eğitim Vakfı'nı kurdu. Vakfın amacının, Türkiye'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun sorumluluğunda 18 yaşına kadar devletin himayesi altında bulunan, ancak bu yaştan sonra yeterli desteği bulamayan çocukların yüzde 100 burslu olarak öğrenim görmelerini sağlayacak bir üniversite kurmak olduğunu belirten Akdoğan, bu üniversitede tüm öğrencilerin eğitim hayatları boyunca her türlü yaşamsal ihtiyaçlarını bedelsiz  karşılayacaklarını ve onları iş hayatına hazırlayacaklarını söyledi.

Yetiştirme Yurdu'ndan çıkan çocukların okuma oranının diğerlerine göre oldukça düşük olduğunu ve üniversite sınavında onlarla eşit olarak yarışamadıklarını vurgulayan Akdoğan, şunları söyledi:
"Bu çocuklara diğerlerinden ayrı sınav yapılmalı. Ben bunun için tüm kontenjanı bu çocuklara ayırmak istediğim bir üniversite kurmak istiyorum. Bu çocuklar devletin çocukları. Eğer bu çocukları eğitmezseniz toplum için bir tehdit oluşturur ama eğiterek önemli bir fırsata çevirebilirsiniz."
Radikal

Geri Dön