25 / 04 / 2024

Bayraklı Hizmet Binası'nın inşaat alanı genişledi!

Bayraklı Hizmet Binası'nın inşaat alanı genişledi!

Bayraklı Belediyesi'nin, Altınyol Caddesi üzerinde yükselen hizmet binası inşaatı, planlı alanlar tip imar yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte 600 metrekarelik bir alan kazandı. Binanın mekanik ve elektrik çalışmaları da sürüyor.




Bayraklı Belediyesi'nin, Altınyol Caddesi üzerinde yükselen hizmet binası inşaatı, planlı alanlar tip imar yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte 600 metrekarelik bir alan kazandı.


Dört katı yer altında, 9 katı yer üstünde olacak şekilde tasarlanan Bayraklı Belediyesi hizmet binası inşaatında çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Zemin üstü altıncı kat döşemesi yapılan hizmet binası inşaatının bodrum duvar imalatı bitti. Binanın mekanik ve elektrik çalışmaları da sürüyor.



DEĞİŞİKLİKLE ALAN GENİŞLEDİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, planlı alanlar tip imar yönetmeliğindeki değişikliğe dayanarak inşaatta metrekare artış hakkını kullanmak için plan tadilatına gittiklerine belirterek, "Hizmet binasının tip imar yönetmeliğindeki değişiklik sebebiyle yaklaşık 600 metrekarelik bir büyüme oldu. İnşaat alanının hemen yanında bir tarihi eser olduğu için sit kurulundan izin almamız gerekiyordu. Proje tadilatının ardından Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izinler alındı ve ruhsata bağlandı. Bu genişleme bizim lehimize oldu. Beklemeye değerdi. Herhangi bir müteahhit değişikliği söz konusu değil" dedi.



MODERN BİNA

Akıllı bir bina inşa ettiklerini söyleyan Karabağ, "Son derece modern bir bina olacak. Elektrik kesilmelerine, olası yangınlara karşı duyarlı. Binada güneş enerjisinden yararlanılacak. Temizlik, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyemizde olacak. Diğer müdürlükler ise merkez binamızda hizmet verecek. Hizmet binamızın hemen yanındaki bölgeye de tören alanı yapacağız" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön