29 / 03 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli bugün atılıyor!

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli bugün atılıyor!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'ın genel seçimlerden önce İzmir'de açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" lafta kalmadı, birer birer yaşama geçiriliyor. 2 yıl 8 ayda 3 milyar liralık 18 projeye başlandı




AK Parti  İzmir  Büyükşehir adayı Binali Yıldırım dün de Konak Tünelleri'nin Yeşildere bağlantısındaki Türkiye'nin en büyük köprülü kavşağı ile Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu'nu hizmete açtı. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli ise bugün atılacak


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçimleri öncesinde Hükümet adına İzmir'de açıkladığı ve koordinasyonunu üstlendiği "35 İzmir 35 Proje" lafta kalmadı. Aradan geçen sürede 35 projenin içinden 3 milyar liralık 18 projenin startı verildi. Binali Yıldırım dün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lüfü Elvan ile birlikte, kentin trafik çilesine neşter vuracak 35 proje içindeki Konak Tünelleri'nin Yeşildere bağlantısındaki Türkiye'nin en büyük köprülü kavşağını hizmete açtı. 


Halkapınar-Otogar hattı

Yıldırım ve Elvan, dün ayrıca Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu'nun açılışını da yaptı. Bugün ise, yine 35 proje arasında yer alan İzmir'in en büyük hastanesi olacak Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temelini de yine Yıldırım ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu atacak. Bu arada Yıldırım ve Elvan, 35 proje içinde yer alan metro hatlarından Halkapınar-Otogar arasının inşaatının da çok kısa sürede başlayacağı müjdesini de verdi. Bu hatla birlikte, başlayan proje sayısı da 19'a çıkacak.

35 İzmir 35 Proje kapsamında dün Konak Tünelleri'nin Yeşildere bağlantısındaki, Türkiye'nin en büyük kavşağı Bakan Lütfi Elvan ve Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı. Bakanlık yaptığı dönemde 35 projenin koordinasyonunu üstlenip takibini yapan Yıldırım, kavşaktan önceki durumun İzmir'e hizmet etmeyen yerel yönetimlerin yol açtığı bir sorun olduğunu belirterek, "Bu görüntü İzmir'in layık olduğu bir görüntü değil. Kaderi de değil. Ama 'Yuh' yok. Onlar da bizim hizmetimizden yararlanacak. Onların da bu hizmete ihtiyacı var" dedi. 


Karşı çıkmışlardı

Geçtiğimiz Aralık ayındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında AK Parti Grubu, dün açılan bu kavşağın karşısında yer alan "Uçan Yol"a CHP'li üyelerin istediği "Homeros" adı yerine "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" adı verilmesini istemişti. Ancak CHP gurubu buna karşı çıkmış ve Uçan Yol'un adı "Homeros" olmuştu. Binali Yıldırım, dünkü törende açılan kavşağın isminin "Mustafa Kemal Atatürk" olarak belirlendiğini açıkladı. Kavşağın 95 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Bakan Elvan ise, Binali Yıldırım'ın İzmir için büyük bir şans olduğuna dikkat çekti. Elvan, kent yöneticilerine seslenerek, "İzmir'in geçmişten gelen bir talihsizliği var. AK Belediyecilik anlayışıyla Büyükşehir olarak tanışamadı. İzmir'i modern kent olmaktan çıkarıp gecekondu şehri yapmışsınız. Bununla utanmalısınız. Binali Yıldırım, yerel seçimler öncesi açıkladığı 1414 projeyi de İzmirliler'in desteğiyle gerçekleştirecektir" diye konuştu.


Kemalpaşa-Turgutlu demiryolu açıldı

Binali Yıldırım, Bakan Elvan ile birlikte yine 35 İzmir 35 Proje'de yer alan Kemalpaşa Turgutlu Demiryolu'nu da hizmete açtı. Kemalpaşa'dan Turgutlu'ya kadar 30 kilometrelik demiryolunu 2.5 senede yaptıklarını belirten Yıldırım, "Ama, İzmir'de 3 kilometre metro 10 yılda yapılamadı. Bu kadar metroyu 10 yılda yapamadılar şimdi de diyorlar ki '300 kilometre metro yapacağız'. Kim inanır? Bunlarınki hep böyle. Vaat ederler ama ondan vaatlerini de unuturlar. Bugün yine vaat etmek günü. Bol keseden atma günü" dedi.

Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu açılış töreninde konuşan Bakan Elvan, Halkapınar-Otogar metro hattıyla ilgili müjdeyi verdi. Bakan Elvan, "İzmir için önem arz eden Halkapınar-Otogar arası metro yapımı ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı. Projelerimiz hazır. Yatırım programına aldık. 280 milyon lira tutarındaki projenin yapımına inşallah yakında başlayacağız. Halkapınar'ı otogar ile buluşturacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Hastane temeli bugün

35 projede yer alan İzmir'e yapılacak iki dev şehir hastanesinden ilkinin temeli de bugün Yıldırım ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından atılacak. Hastene 36 ayda tamamlanacak. 


İŞTE BAŞLAYAN PROJELER

1- KUZEY EGE LİMANI

2- KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ

3- ÖDEMİŞ-KİRAZ DEMİRYOLU

4- İZMİR  Ankara  YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

5- SABUNCUBELİ TÜNELİ

6- İZMİR-İSTANBUL OTOYOLU

7- İZMİR-ANKARA OTOYOLU

8- KUZEY OTOYOLU

9- ADNAN MENDERES İÇ HATLAR TERMİNALİ

10- EGERAY

11- KONAK TÜNELİ

12- TIPKENT

13- OLİMPİK STADYUM

14- BALIKÇI BARINAKLARI

15- BİLİŞİM VE AR-GE ŞEHRİ

16- e-TİCARET ÜSSÜ

17- ENGELSİZ YAŞAM

18- DİJİTAL ARŞİV KENT


İŞTE 2023'E KADAR TAMAMLANACAK DİĞER PROJELER:

1- İZMİR İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

2- İZMİR KARAYOLU VE RAYLI GEÇİŞ PROJESİ

3- İZMİR-ANTALYA OTOYOLU

4- İZMİR METROLARI

5- KÖRFEZ DÖNÜŞÜM PROJESİ

6- KRUVAZİYER LİMANI

7- YAT LİMANLARI

8- EFES ANTİK LİMANI

9- İZMİR ÇEŞME DENİZ OTOYOLU

10- AGORA VE KENT MERKEZİ YENİLEME

11- TARIM VE HAYVANCILIK SANAYİ İŞLETMELERİ

12- ŞEHİR YENİLEME PROJESİ

13- VECİHİ HÜRKUŞ HAVALİMANI

14- DİJİTAL TARİH KÜTÜPHANESİ

15- BİLİŞİM DESTEKLİ YAŞAM

16- ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ

17- DENİZ ÜRÜNLERİ BORSASI


YENİ İÇ HATLARI BAŞBAKAN AÇACAK

Bakan Lütfi Elvan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde düzenlenen törende uçak kaza ve yangınlarına müdahale etmek amacıyla 2012 yılında satın alınan 10 adet aracın teslim törenine katıldı. Araçları kullanarak teslim eden Elvan, "2002 yılında 36 havalimanı vardı 28'ini baştan aşağı yeniledik. 16 yeni havalimanı yaptık. Adnan Menderes Havalimanı'nı devlet kasasından tek kuruş ödemeden baştan aşağı yeniledik" dedi. 

Bakanı Elvan, Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak destek istedi. Elvan "Yıldırım gibi kararlar alan ve Yıldırım gibi uygulayan bir bakanımız idi. İzmir bu açıdan son derece şanslı. İstanbul ile birlikte İzmirimizi inşallah Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Elvan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni İç Hatlar Terminali'nin 17 Mart Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını söyledi. 

Bakan Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Çok üzüldük gerçekten. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Tekerrür etmemesini diliyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön