24 / 04 / 2024

Bayraklı'da amaç gecekondu dönüşümü değil!

Bayraklı'da amaç gecekondu dönüşümü değil!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyeleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret etti. MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Şehir merkezinde dönüşüme ihtiyaç var" diye konuştu.



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyeleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret etti. Dönüşüm çalışmalarının ada bazında ve bölgesiyle bütüncül nitelik taşıması gerektiğini dile getiren Nasır, eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini savundu. 


Necip Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 


Kentsel Dönüşümde 6 bölge birden planladıklarını anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, "8 aydır Bayraklı'daki 6 bölgede imar planı ve revizyon çalışmaları yürütüyoruz. Bölgesel olarak hazırladığımız planların hem müteahhit, hem de vatandaşı tatmin edecek koşullar sunması gerektiğini düşünüyoruz" bilgisini verdi. 


Sabah Egeli


Geri Dön