26 / 04 / 2024

Bayraklı'da toprak kaymasına 'dolgu'lu önlem!

Bayraklı'da toprak kaymasına 'dolgu'lu önlem!

Bayraklı'da bir inşaat firması tarafından yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle Bayraklı Belediyesi çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü olası bir kaymayı önlemek için alana hafriyatı dökmeye başladı.




Bayraklı Belediyesi Gümüşpala semtinde toprak kayması nedeniyle istinat duvarı yıkılan binanın önünde dolgu çalışması başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi'ne hazırlatılan projeyi alanda hayata geçireceğini açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediye olarak çalışmanın hızlanması için destek veriyoruz" dedi.

Bayraklı'da, Ayla ve Bayrak apartmanları önünde bir inşaat firması tarafından yapılan hafriyat çalışması sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle Bayraklı Belediyesi çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü olası bir kaymayı önlemek için alana hafriyatı dökmeye başladı. 


Arazi güçlendirilecek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, müteahhit firmanın yaptığı çalışma sonrasında toprak kayması meydana geldiğini belirterek, "Bu durum orada oturan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Gerekli önlemi alıyoruz. İlerleyen günlerde meydana gelen yarıklara müteahhit firma tarafından beton enjekte edilecek. Böylece arazinin güçlenmesi sağlanacak. Müteahhit firma, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne alanla ilgili hazırlattığı projeyi hayata geçirecek" dedi.


Tahliye edilecekler

Çalışmalar sırasında herhangi bir aksilik olmaması için apartman sakinlerinin tahliye edeceklerini açıklayan Başkan Karabağ, "Bunu yapmak zorundayız. Bu yasal bir zorunluluk. Binalarda şu anda tehlikeli bir durum yok. Ancak çalışmalar sırasında ön görmediğimiz sıkıntılar yaşanabilir. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üzerinde. Bunun için gerekeni yapacağız" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön