26 / 04 / 2024

Bayraklı’daki eğik bina tehlike saçıyor!

Bayraklı’daki eğik bina tehlike saçıyor!

İzmir Bayraklı'da Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde bulunan 'Çiğdem Apartmanı'nın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri incelemeler gerçekleşti.



İzmir'in Bayraklı ilçesinde yer alan Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki 'Çiğdem Apartmanı'nın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. 

Sabah'ta yer alan habere göre; binanın can ve mal güvenliği açısından tehlikeye neden olduğunun belirlenmesinin üzerine hazırlanan rapor, Bayraklı Belediyesi'ne gönderilip binanın tahliye edilmesi talep etti. Harekete çalışmalarda bulunan Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 22 daireli apartmanın sakinlerine apartmanı tahliye etmeleri için tebligat gönderdi. Şubat ayında bina boşaltıldı. Tüm dairelerin pencere ve kapıları da söküldü. Ancak apartmanın tahliye edilmesine karşısında, yıkım işlemi henüz tamamlanamadı.

'HER AN ÇÖKEBİLİR'

Mahallede yaşayan Mehmet Ali Özkiremit, bina için yıkım kararı verildiğini, ancak 2 ay boyunca bir gelişme yaşanmadığını ifade ederek "Yıkacaklardı, ancak hala yıkılmadı. İçeriye yabancılar giriyor. Hapçılar, içkiciler buraya geliyor, bir şey diyemiyorsun. Bir önlem alınmadı. Biz buranın bir an önce yıkılmasını istiyoruz" dedi. Hüseyin Ateş ise "Her an yıkılacakmış korkusuyla, kendimizi sakınmak için yolun karşısına geçiyoruz. Gereken bir an önce yapılsın" açıklamasında bulundu. Diğer vatandaşlar da binanın kendileri için tehlike arz ettiğini ifade ederek, bir an önce yıkılması için çağrı yaptı.


Geri Dön