19 / 04 / 2024

Bayraklı'nın eskiyen imar planları yenileniyor!

Bayraklı'nın eskiyen imar planları yenileniyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinin 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planları revize edildi. Yeni imar planları ile 10 katlı yeni konutlar yapılacağı açıklandı.



İzmir'in Bayraklı ilçesindeki 6 mahallede 1980'li yıllarda yapılmış eski imar planları revize edildi. Habertürk'te yer alan habere göre,1980’li yıllarda yapılmış ve 600 hektarlık alanda yapılan çalışmalar kapsamında küçük parseller bir araya getirilerek yenilendi.

10 katlı yeni konutlar

Çalışmalar kapsamında vatandaşlara avantaj sağlayan yeni imar planı revizyonu ile oluşturulan büyük imar adalarında 10 katlı yeni konutlar inşa edilecek.

Çarpık yapılaşma bitecek

Bayraklı'nın da en büyük sorunlarından biri olan imar planları, çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçilecek çalışmalar başlatılıyor. Nafiz Gürman, Yamanlar, Soğukkuyu, Postacılar, Onur ve Körfez Mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu yenilenerek imar adaları oluşturulacak.

İnşaat alanlarında yüzde 30 artış

Vatandaşlar yeni oluşturulan 10 katlı binaların yer alacağı imar adalarında hakları sonlanmadan parsel büyüklükleri ile doğru orantılı olarak inşaat hakkı sahibi olacak. Yapılaşma koşulları doğrultusunda inşaat alanlarında yüzde 30'a kadar artış sağlanacak.

Sosyal donatı alanları yüzde 25 artacak

İmar alanı kapsamında bölgenin ulaşım sistemi yeniden ele alınacak. Bölgelerde, yeşil alan, otopark, pazar yeri, belediye hizmet alanı vb. donatı alanlarında ortalama yüzde 25 oranında artış sağlandı. Bölgede yaşayan vatandaşlar için de yeni rekreasyon alanı yaratılması planlanıyor.  Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı revizyonu için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin onay verilmesi bekleniyor.

Eskiye imar planları yenilenecek

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, imar çalışmalarını değerlendirdi. Karabağ, "Eskiyen imar planlarının yenilenmesi bugüne kadar yapılan park, kültür merkezi, semt merkezi gibi projelerden çok daha önemli bir iş. Bayraklı'nın daha çağdaş, modern ve güzel bir görünüme kazanmasını istiyoruz. O nedenle yaptığımız çalışmayı herkese anlatacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.


Geri Dön