29 / 03 / 2024

Meram'ın imar planları yenileniyor!

Meram'ın imar planları yenileniyor!

50 milyon metrekarelik alanda imar planlarını yenilediklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu planlama, belediyemizin kurulduğu günden günümüze kadar yapılan planlamaların hepsine denk bir çalışmadır” dedi.




Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Mahallemizde Başkan Var” projesi kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Saadet Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Toru ile birlikte AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Efe, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, Öğretmenevleri, Pirebi, Saadet ve Kurtuluş Mahallelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.


AHMET ÖZCAN SPOR KOMPLEKSİ

Konya’da ilk kez yapılan plebisit neticesinde ortaya çıkan spor kompleksi inşaatının başladığını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu bölgede özellikle vatandaşlarımızla çok daha rahat bir alanda toplantılar yapabileceğimiz, iletişimimizi rahatlıkla sağlayabileceğimiz Ahmet Özcan Spor Kompleksi tamamlanmasıyla birlikte faaliyete geçmiş olacak. İhalesini yaptığımız bu tesisin şu an hafriyat çalışmaları devam ediyor. İnşallah seçimden sonra temel atma programını da sizlerle birlikte gerçekleştiririz” dedi.


BU PLANLAMA 50 YILA HİTAP EDECEK

Seçimden sonra “Yerinde Tespit Yerinde Çözüm” sloganıyla gerçekleştirdikleri toplantılarda aynı bölgede ve ortak sorunları olan muhtarlarla bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Toru, “Seçimlerden önce sizlerin taleplerini dinlemiştik ve göreve gelir gelmez muhtarlarımızla yaptığımız istişare toplantılarında da öncelikli isteklerinizi ve sorunlarınızı tespit etmiş olduk. Daha sonra da hizmet programlamamızı yaptık. İlçemizin büyük bir bölümünün olduğu gibi bu bölgenin de temel sorununun imar ve mülkiyet sorunu olduğunu biliyorduk. Meram’ın gelişim ivmesini yakalayabilmesi için imar planlarının yenilenmesi gerekiyordu. Günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilecek, 50 yıllık zaman dilimine hitap edebilecek şekilde çocuk oyun alanları, yeşil alanları, spor kompleksleri, sosyal tesisleriyle dini tesisler ve eğitim alanlarıyla, genişletilmiş yolları ve otopark alanlarıyla yeniden planlanması gerekiyordu. Göreve gelir gelmez kolları sıvadık ve mesai mefhumu gözetmeksizin Meram’ı ele aldık. Merkezden başlayarak Karaman Yolu’ndan demir yoluna kadar, oradan Selbasan Çayı’na kadar, Antalya Yolu’ndan da Kaşınhanı’na kadar olan bölgeyi kapsadı planlama çalışmamız. 50 milyon metrekareyi bulan bu planlamamız, belediyemizin kuruluşundan itibaren yapılan planlamaya denk bir büyüklüktedir. Onay süreçleri de büyük ölçüde tamamlandı. Üzerinde bulunduğumuz bu bölgenin de 1/5000 ve 1/1000’lik planları tamamlandı ve şu anda askı süreci devam ediyor. Yeni imar planları; Meram’da yeni alt merkezlerin oluşması ve geleceğinin daha parlak hale gelmesi noktasında ilçemize yeni bir soluk getirecek” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE SON KALE

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Efe de, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “2002’den itibaren AK Parti’nin ülkemize kazandırdığı pek çok hizmet bulunuyor. Hayatımızın her safhasına dokunan çok ciddi bir gelişme kat ettik. 2002’den itibaren yerel vesayete karşı mücadele ederek bugünlere geldik. Yaşadığımız sıkıntılı süreçlerde hep milletimize gittik. E-muhtıra oldu milletimize gittik, cumhurbaşkanını seçtirmek istemediler yine milletimize gittik. İslam dünyasında son kale Türkiye kaldı ve biz bu son kalenin ele geçirilmesine izin vermememiz gerekiyor. Parti olarak biz bu direnişi aziz milletimizin desteğiyle yapıyoruz. 1 Kasım seçimleri büyük önem arz ediyor. Ya küresel vesayete boyun eğeceğiz ya da direneceğiz.”

Vatandaşlar da çeşitli konulardaki isteklerini Başkan Toru’ya ilettiler. 



Meram Belediyesi




Geri Dön