19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine kampüs yapılacak

Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine kampüs yapılacak

Yıkılan Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine ne yapılacak tartışmalarına son  nokta. Dev araziye, bölge esnafın isteği doğrultusunda eğitim kampüsleri inşa edilecek.




Bayrampaşa Cezaevi, geçtiğimiz günlerde yıkılmaya başlanmış, ardından da 'cezaevinin yerine ne yapılacak' tartışmaları başlamıştı. Araziye alışveriş merkezi yapılacağı iddia edilmiş, bölge esnafı ise üniversite yapılmasını istemişti
Bilim Merkezi Yolda
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, cezaevi arazisine dev bir eğitim kompleksi yapılacağını açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Projeye göre, cezaevinin yerine birçok okul, bilim merkezi ve Mostar Köprüsü'nün bire bir kopyası inşa edilecek.
Sığınma evi yapılacak
Belediye Başkanı Hüseyin Bürge,"İlçemizde Avrupa standartlarında hayat koşulları ve eğitim hedefliyoruz. Yeni dönem projelerimiz arasında Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine dev bir eğitim kampüsü kurulması var. Ayrıca Mostar Köprüsü'nü de üst geçit olarak yapacağız. Estetik açıdan çok güzel bir yapıtı ilçemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bölgeye kadın sığınma evleri de kuracağız" diyor.

Habertürk


Geri Dön