19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Kaymakamlık binası yıkılıp yeniden yapılacak! 

 Bayrampaşa Kaymakamlık binası yıkılıp yeniden yapılacak! 

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından 1 Temmuz 2019’da hazırlanan “Bayrampaşa Kaymakamlık binası depremsellik analizi” raporunda Bayrampaşa Kaymakamlık binası için ıkılıp yeniden yapılması” önerisi sunuldu...



İstanbul'daki Bayrampaşa Kaymakamlık binasının riskli yapı olduğu tespit edildi. 1 Temmuz 2019'da riskli yapı raporu verilen Bayrampaşa Kaymakamlık binasının yıkılıp yeniden yapılması için İBB tarafından hazırlanan imar planı değişikliği oybirliği ile onaylandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından 1 Temmuz 2019’da “Bayrampaşa Kaymakamlık binası depremsellik analizi” raporu hazırlandı. Raporda, “Yapılan test, inceleme ve tamamlanan analizlerden elde edilen bulgulara göre yapıların yıkılıp yeniden yapılması” önerisi sunuldu. 

VALİLİK TALEP ETTİ

Riskli olduğu ortaya çıkan kaymakamlık binası için İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Rehberlik Denetim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Bayrampaşa Belediye Başkanlığı, üst ölçekli plan düzenlemesi yapılması için İBB’ye yazı gönderdi. 

Talepte Bayrampaşa Topçular Mahallesi’nde 9 bin 421 metrekare parsel üzerindeki kaymakamlık binasının yıkılıp yerine Hükümet Konağı yapılmasının amaçlandığı, hükümet konakları için 18 -22 bin metrekare aralığında alana ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek mevcut alanın yetersiz olduğuna dikkat çekildi. 

12 BİN 420 METREKARE

Yapılan plan çalışması ile kaymakamlık binasının olduğu parselin bitişiğindeki Bayrampaşa Belediyesi’ne ait parselin bir kısmı yeni hükümet konağına dahil edildi. Toplam 12 bin 420 belirtildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, Bayrampaşa Kaymakamlığı’nın riskli yapı olarak belirlenmesi ve yıkılıp yeniden yapılması için kamu yararı uyarınca hazırlanan plan değişikliğinin uygun olduğu kararı alındı. Rapor İBB Meclisi’nde oybirliği ile onaylandı. 


Geri Dön