20 / 04 / 2024

BCG birleşme ve satın alma raporunu yayınladı!

BCG birleşme ve satın alma raporunu yayınladı!

BCG'nin 2016 yılı Birleşme ve Satın alma raporuna göre; daha çok şirket alım satımı yapan firmalar, bir kez yapanlara göre daha az riskle daha çok kazanma fırsatı yakalıyor.



BCG Türkiye Genel Müdürü ve Kıdemli Yönetici Ortağı Burak Tansan, ‘Satın alma uzmanı’ olarak isimlendirilen firmaların portföy yatırımlarını düzenlemek, yeniden şekillendirmek ve çeşitlendirmek üzere sıkça birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti.


Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı firması The Boston Consulting Group’un (BCG) Kurumsal Portföy Uzmanları isimli 2016 Birleşme ve Satın alma raporuna göre; kurumsal stratejilerinin bir parçası olarak daha fazla şirket alım satımı yapan firmalar daha az aktif olanlara göre uzun ve orta vadede çok daha yüksek performans sergiliyor. Birleşme ve satın almalarda aktif yatırım yönetimi yapan bu firmalar alımlarında iyi bir entegrasyon yönetimi, satışlarında ise iyi bir hazırlıkla az riskle daha fazla özkaynak karlılığı sağlayabiliyor. BCG'nin 1991 ile 2015 yılı arasındaki 25 yıllık dönemi incelediği rapora göre, 5 yıllık süre zarfında en az 5 işlem yapan firmaların ortalama özkaynak karlılığı %10,5 iken, bu oran aynı süre içinde sadece bir kez alım satım yapan firmalar için %5,3’te kalıyor.


Geri Dön