19 / 04 / 2024

Bebek Hotel, Katar Kraliyet Ailesi’ne mi satıldı?

Bebek Hotel, Katar Kraliyet Ailesi’ne mi satıldı?

Bir dönem önemli edebiyatçıların buluşma noktası olan ünlü Bebek Hotel, 220 milyon dolar bedelle Katar Kraliyet Ailesi’ne satıldığı iddia edildi. Otel Ocak 2019'da rezidansa dönüşüyor.



 

Turizm Aktüel sitesinin haberine göre yıllar boyunca en güzel İstanbul manzarası ile ilgi gören, bir dönem önemli edebiyatçıların buluşma noktası halinde gelen Bebek Hotel, 220 milyon dolar bedelle Katar Kraliyet Ailesi’ne satıldığı iddia edildi. Otel Ocak 2019'da rezidansa dönüşecek.

BEBEK OTELİN TARİHÇESİ

Bebek Hotel’in tarihçesi, 1947'ye dayanıyor. Hikaye, Bursa’da ipek fabrikası sahibi olan Muammer Karamanoğlu’nun fabrikasını satıp İstanbul’a taşınmasıyla başluyor. Muammer Karamanoğlu, bugünkü otelin bir bölümü olan binayı satın alıp, en üst iki katına yerleşir. 1950'de bitişikteki arsayı da alıp apartman inşaatını gerçekleştirir.

Daha sonra ise iki binayı da birleştirip mevcut apartmanı otel olarak hizmete açmayı başarır. Zamanın lüks tesisleri arasında bulunan  Bebek Otel ve Bebek Lokantası’nda ünlü kemancı Darvaş ve ekibi çalıştı. 1967'de Muammer Bey’in vefatından sonra eşi, iki oğluyla birlikte otelin işletmesini de üstlenir.


İSTANBUL'UN İLK BUTİK OTELİ

1969'da anne de vefat eder. Oğulların bir süre otelin yönetimini devam ettirmesinden sonra 1976'da, Bebek Otel işletmesini Günsu AŞ devralır.

İstanbul 'un ilk butik oteli olarak bilinen Bebek Oteli 30 senedir, Ruhi Su'nun oğlu Güngör Su'nun şirketi Günsü tarafından işletiliyor. Bu şirketin sahibinin aile bağları da oldukça dikkat çekiyor.

Günsu'nun kurucusu, Esra Kuradacı'nın babası Güngör Su, halk türkülerinin ünlü yorumcuları arasında yer alan Ruhi Su'nun oğlu.

Fakat, Esra Kuradacı, bunun ailenin bir sırrı olduğunu söylüyor. Esra Kuradacı'nın annesi Zeynep Su da babası gibi profesyonel bir rehber. Aynı zamanda Net Holding'in kurucularından da biri. Su Ailesi, otelin halen yurtdışında olan sahipleriyle iyi ilişkileri sürdürdü. Bu işbirliği sonucu Bebek Otel, 2.5 yıl süren bir çalışma sonucunda her biri 45 metrekarelik 21 lüks suitlik kapasiteye ulaştı.

Bebek Otel'i Orjin Grup kiralıyor!


Geri Dön