19 / 04 / 2024

Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

Katar Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en pahalı konutlarından iki tanesini 18,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 223 milyon TL) damga vergisi ödemeden aldığı ortaya çıktı.



Pandora Belgeleri, Katar Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en pahalı konutlarından iki tanesini 18,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 223 milyon TL) damga vergisi ödememelerini sağlayan bir anlaşmayla satın aldıklarını da ortaya çıkardı. BBC'de yer alan habere göre; Katar Kraliyet Ailesi, Londra'nın merkezinde bulunan mülkleri, off-shore şirketler (vergi cennetlerindeki şirketler) aracılığıyla 120 milyon sterlini aşkın bedelle satın aldı ve konutları 17 yatak odalı tek bir malikane haline getirmek için başvur yaptı. 

Katar Kraliyet Ailesi'nin veya iki konutun satıcılarının yasa dışı hareket ettiğine ilişkin herhangi bir kanıt bulunmuyor. 

Damga vergisi, İngiltere'de her türlü sözleşmeden ortaya çıkan ve devlin aldığı bir vergi türü. Katar hükümetinden BBC'nin konuya ilişkin sorularına yanıt gelmedi. 

 Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

İngiltere'deki gizli gayrimenkul yatırımlarının değeri 4 milyar sterlini aştı

Ayrıca Pandora Belgeleri'ne göre; İngiltere'deki 1500 gayrimenkulün satın alımı, gizli sahiplerinin off-shore şirketleri aracılığıyla yapıldı.

Detaylarına "Pandora Belgeleri" adlı araştırmada yer verilen bilgilere göre; bu gayrimenkullerin değeri 4 milyar sterlinden fazla. Bu gayrimenkullerin sahipleri arasında yüksek profilli siyasetçiler, yolsuzlukla suçlanan kişiler ve İngiltere'de siyasi kampanyalara bağış yapan isimler bulunuyor. 

Bakanlar, parlamentonun açılmasının ardındna mevzua ilişkin yeni bir yasayı sunacakların ıbelirtti.

Geçmiş Muhafazakar Parti hükümetleri de kara para aklamayı engellemek amacıyla; yabancı şirketler üzerinden gayrimenkul satın alanların isimlerinin açıklanmasını zorunlu tutacaklarını duyurmuştu.

Liderlerin ve milyarderlerin gizli gayrimenkul varlıkları sızdırıldı!

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!


Geri Dön