28 / 03 / 2024

Bedelli askerlikten yararlanmayı düşünen 500 bin adayı ilgilendiren düzenleme

Bedelli askerlikten yararlanmayı düşünen 500 bin adayı ilgilendiren düzenleme

Türkiye'de bedelli askerlikten faydalanması beklenen 500 bin adayı ilgilendiren düzenleme TBMM'de kabul edildi. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlüler de bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar..



Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifine göre; yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlüler bu hizmetten faydalanabilecek. Bedelli askerlikle ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bedelli askerlik teklifinin, bu hizmetten yararlanamayan yoklama kaçağı ve bakaya kaçaklarının da yasadan yararlanmalarını düzenlediğini açıklamıştı.

AK Parti tarafından hazırlanan 20 maddelik Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştı. Söz konusu yasaya göre yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlüler bedelli askarlik yasası kapsamına alındı.

Askerliğe elverişli kararı verilmiş olanlar bedelli askerlikten faydalanacak. Ödenecek bedel, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı dikkate alınarak hesaplanacak.

Bedelli askerlikten, fiilen askerlik hizmetine başlayanlar; müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler veya müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemelerini yapmayanlar faydalanamayacak.

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalınan tarihten müracaat tarihine kadar, geçerli mazeretler hariç yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaldıkları sürenin her bir ayı için ödenecek tutara ek bedel alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön