26 / 04 / 2024

İstanbul Döşeme Sanayii'nden 12 milyon 500 bin dolarlık gayrimenkul satışı!

İstanbul Döşeme Sanayii'nden 12 milyon 500 bin dolarlık gayrimenkul satışı!

İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş.,bir gayrimenkulün üzerindeki binalarla birlikte 12 milyon 500 bin  ABD Doları bedelle satılmasına karar verdi



İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş., şirket  mülkiyetindeki bir gayrimenkulün üzerindeki binalarla birlikte 12 milyon 500 bin  ABD Doları bedelle Denizcilik Holding A.Ş.'ye satılmasına karar verildiğini  bildirdi.

İDAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket Yönetim Kurulunun bugünkü kararıyla, şirketin mülkiyetinde bulunan, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi, Kırk Kavaklar Yolu, 499. Pafta, 2956. Ada ve 2. Parselinde kayıtlı gayrimenkulün üzerindeki binalar ile birlikte 12 milyon 500 bin ABD Doları bedelle Denizcilik Holding A.Ş.'ye satılmasına karar verildiği belirtilerek, satışla ilgili tüm resmi işlemlerin yürütülmesi, satış ile ilgili şartların tespiti, gerekli protokol ve sözleşmelerin imzalanması için Murat Hilmi İşeri'nin yetkilendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Kurumlar Vergisi Kanunu hükümlerine göre gayrimenkul satış kazancı istisnasından yararlanmak üzere, satış karının yüzde 75'lik kısmının  bilançoda dağıtıma konu olmayacak kar olarak sınıflandırılmasına oy birliği ile karar verildiği de vurgulandı.
AA

Geri Dön