24 / 04 / 2024

Behrokh Khoshnevis ürettiği 3D yazıcıyla 232 metrekare ev inşa ediliyor!

Behrokh Khoshnevis ürettiği 3D yazıcıyla 232 metrekare ev inşa ediliyor!

Teknolojinin son hızda gelişmesi birçok alanda olduğu gibi inşaat sektörüne de yeni açılımlar getiriyor. 3D yazıcı teknolojisi son yılların en işe yarar buluşlarından biri. Artık insan dokusunun üretildiği 3D yazıcılarla ev yapmak mümkün



3D yazıcı teknolojisi son yılların en işe yarar buluşlarından biri. Birçok yan ürünü kolayca üretebilmesinin yanı sıra özellikle medikal alanına getirdiği yenilikler birçok kişinin hayatını kurtarıyor.


Güney California Üniversitesi’nden Profesör Behrokh Khoshnevis’in ürettiği devasa 3D yazıcıyla ise 232 metrekare ev yapılabiliyor. Bu haber, akıllara ilk olarak inşaat işçilerinin gelecekte olup olmayacağı sorusunu getirse de en azından yakın gelecekte böyle bir şey olmayacak. Ancak yapıların inşa süreci çok daha kolay ve hızlı olacak. İnşa edilecek yapılar önce dijital olarak tasarlanacak ve tasarlanan evler 3D yazıcı yardımıyla fiziksel yapılara dönüşecek. Contour Crafting adı verilen 3D yazıcı ile ev yapma işleminin sadece dünya için değil, gelecekte diğer gezenlere yerleşim konusunda da kullanılabileceği söyleniyor.

Taraf



Geri Dön