24 / 04 / 2024

Bekir Bozdağ: Ankara-Sivas YHT Hattı 2016 yılının sonu gibi faaliyete geçebilir!

Bekir Bozdağ: Ankara-Sivas YHT Hattı 2016 yılının sonu gibi faaliyete geçebilir!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı yapım çalışmalarına ilişkin, "Yozgat sınırları içerisinde ve Kırıkkale hattında bulunan çalışmalarda sona yaklaşıldı ve rayları döşeme aşamasına gelindi" dedi...



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı yapım çalışmalarına ilişkin, "Yozgat sınırları içerisinde ve Kırıkkale hattında bulunan çalışmalarda sona yaklaşıldı ve rayları döşeme aşamasına gelindi ancak diğer aşamalar bitmediği için YHT hattını belki 2016 yılının sonu gibi faaliyete geçirebileceğiz" dedi.


Bozdağ, AK Parti Akdağmadeni İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kucaklaşmanın en güzel günlerinden biri olduğunu söyledi.


Akdağmadeni'nin, Yozgat’ın gelişen ilçelerinden vurgulayan Bozdağ, 2004 yılında belediyecilik hizmetini devralan mevcut Belediye Başkanı Suphi Daştan'ın çok büyük eserler kazandırdığını ve ilçenin farklı bir görünüme kavuştuğunu anlattı.


Yerel seçimlerde verilen sözlerin bir bir yapıldığını dile getiren Bozdağ, "Yerel seçimlerde söz verdiğimiz gibi doğalgazı ilçemize kazandıracağız. Özellikle kömürün ağırlığını, isinin pasının yükünü hep onlar çekiyordu. Erkekler onun keyfini sürüyordu. Onun için Akdağmadenili kadınlar için doğalgazın büyük önem taşıdığını biliyoruz. İnşallah, hat döşendikten sonra Akdağmadenililer doğalgaz nimetinden istifade etmeye başlayacak" ifadesini kullandı.


- "YHT çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor"


Bozdağ, Ankara-Sivas YHT Hattının Akdağmadeni bölümündeki çalışmaları incelediğini aktardı.


 


Yozgat ve Kırıkkale kesiminde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren Bozdağ, şöyle konuştu:


"YHT çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İbrahimağa Çiftliği ve Bulgurlu köyü güzergahında devam eden tünel çalışmalarının son halini de görmüş olduk. Ankara-Elmadağ hattında bir sorun var. Orası henüz çözülemedi. Yozgat sınırları içerisinde ve Kırıkkale hattında bulunan çalışmalarda sona yaklaşıldı ve rayları döşeme aşamasına gelindi ancak diğer aşamalar bitmediği için YHT hattını belki 2016 yılının sonu gibi faaliyete geçirebileceğiz."


AA


Geri Dön