25 / 04 / 2024

Belçika'daki Türk esnafların kira isyanı!

Belçika'daki Türk esnafların kira isyanı!

Devletten az miktarda yardım aldığını belirten Belçikadaki Türk esnaflar kira, elektrik, gaz ve işçi maliyetlerinden dolayı mağdur olduğunu söyledi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yeni normalleşme adımlarının atıldığı Belçika'da, Türk işletme sahipleri, devletten yeterince destek alamadıklarını ve ekonomik toparlanmanın uzun süreceğini söylüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle can kaybının 10 bine yaklaştığı Belçika'da, Türk esnaf, salgın süreci ve sonrasında yaşadıklarını Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Brüksel'de "Türk mahallesi" olarak bilinen Schaerbeek'te restoran işletmecisi olan Cemil Koçak, salgından dolayı 3 ay kapalı kaldıklarını dile getirerek, açılışın ardından işlerinin "tadının olmadığını" belirtti.

- "İşlerde çok büyük düşüşler var"

Giyim mağazası işleten Ramazan Doğan da "Kovid-19 virüsünün etkileri çok oldu. Devletin almış olduğu kararlarla 2 ay kapalı kaldık. Tekrar açtığımız zaman eskisi gibi olmadı. İşlerde çok büyük düşüşler var. Yüzde 50 civarı..." şeklinde konuştu.

Salgın sebebiyle bütün esnafın ciddi kayıp verdiğini dile getiren Doğan, "Bizim sektör en çok etkilenenlerden oldu. Biz yüzde 90 Türklere hitap ediyoruz. Ben takım elbiseciyim. Bizi çok etkiledi." şeklinde konuştu.

- "Sıkıntıdayız"

Restoran işleten Mevlüt Doğan da "Bayağı bir etkilendik. İşlerimizden dolayı sıkıntıdayız." şeklinde konuştu.

Devletten az miktarda yardım aldığını dile getiren Doğan, kira, elektrik, gaz ve işçi maliyetlerinden dolayı mağdur olduğunu belirtti.

İşlerinin salgın sebebiyle çok düştüğüne işaret eden Doğan, "İnsanlar korkarak yemek yiyor. Herkes birbirinden kaçıyor." dedi.

 

Kahvehane ve kafe esnaflarından kira desteği talebi! 


Geri Dön