23 / 04 / 2024

Beldibi köyü sakinleri köylerinde baraj istemiyor!

Beldibi köyü sakinleri köylerinde baraj istemiyor!

Sakarya ' nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaatına başlanan Ballıkaya Barajı ile yerlerinden olan Beldibi köyü sakinleri yetkililerden yardım istedi. Köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti...




Sakarya'nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaatına başlanan Ballıkaya Barajı ile yerlerinden olan Beldibi köyü sakinleri yetkililerden yardım istedi. İstimlâk bedellerini ve kendilerine ev yapılacak bir alan gösterilmemesine tepki gösteren köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 


100 METREKARE İÇİN 45 BİN TL Ballıkaya Barajı nedeniyle yerleri istimlak edilen köylüler, istimlak bedellerinin çok düşük olduğunu ve verilen paranın yeni bir ev yapmak için yeterli olmadığını vurguladı. Köy sakinlerinden Saffet "ıoo metrekare bina için 45 bin TL para veriyorlar. Verilen para ile sadece inşaat için demirlerini alabilirim. Bu binanın arsasını ve işçiliğini nasıl karşılayacağız" diye konuştu. Kendilerine sorulmadan yetkililerin çalışma yürüttüğünü belirten Recep Küpçü, 125 metrekare evine 50 I + bin TL para verdiklerini kaydederek, "Köy muhtarı ve azası sorunla ilgilenmiyor. Köyümüzde baraj istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi. 


Birgün Gazetesi 


Geri Dön