23 / 04 / 2024

Belediye seçimleri ne zaman?

Belediye seçimleri ne zaman?

Bilindiği üzere belediye seçimleri beş senede bir yapılıyor. En son seçimler 2009 yılında yapılmıştı. Peki beş senelik sürenin dolması ile yapılacak olan belediye seçimleri ne zaman?



Belediye seçimleri ne zaman?

5 senede bir yapılan Belediye seçimleri, en son 2009 yılında yapılmıştı. Beş senelik sürenin gittikçe sonuna yaklaşılması ile birlikte 2014 yılında yapılacak yerel seçimleri ile yerel yönetimlerin başkanları belirlenecek.


Bilindiği üzerei Türkiye’de Anayasanın 67. maddesi yerel yönetimlerinin karar oganlarının seçimle işbaşına geldiklerini belirtiyor.


Anayasanın 127. maddenin ilk fıkrası ise seçimlerin ve halkoylamalarının serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy açık sayım ve döküm esaslarına göre yargı gözetim ve denetimi altında yapılması gerektiğini söylüyor.


Bu şekilde yapılan yerel seçimlerde, vatandaşlar belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçerler. Örneğin belediye başkanı veya muhtar seçimi gibi..


Peki belediye seçimleri ne zaman? 2014 Türkiye yerel seçimleri ne zaman yapılacak? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yerel seçim tarihleri

Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimleri belirleyecek bir seçim olan belediye seçimlerinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılması planlanıyor.



Belediye Kanunu!



Geri Dön