19 / 04 / 2024

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen 2021 yılının 4. çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini resmen duyurdu. Resmi olarak açıklanan verilere göre, yıllık bazda belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 14 artış gösterdi. Yine resmi verilere göre, daire sayısı yüzde 16,8, yüz ölçümü ise yüzde 24,1 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 49,2 milyon metrekare şeklinde açıklanırken, yine resmi olarak açıklanan verilere göre, bunun 27,8 milyon metrekarelik kısmı konut ve 11,5 milyon metrekarelik kısmı konut dışı ve 10 milyon metrekaresinin de ortak kullanım alanı olduğu bildirildi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Merakla beklenen veriler masaya yatırıldığında kullanma amacına göre en yüksek pay 34,1 milyon metrekareyle iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların olmuş oldu. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, bunu 4 milyon metrekareyle bir daireli ikamet amaçlı binalar takip etti.

Belediyelerin verdiği yapı kullanma izin belgelerinde bina sayısı, söz konusu çeyrekte 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 28,9 artış gösterirken, yine açıklanan verilere göre daire sayısı yüzde 18,3 artarken, yüz ölçümü se yüzde 16,8 artış gösterdi.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Merakla beklenen verilere göre, bu yapıların toplam yüz ölçümü 41,7 milyon metrekare şeklinde hesaplanırken bunun yüzde 57,8'lik kısmı konut alanı şeklinde gerçekleşti. Yine açıklanan resmi verilere göre, toplam yüz ölçümün 24,1 milyon metrekarelik kısmını konut, 8,9 milyon metrekarelik kısmını konut dışı ve 8,7 milyon metrekarelik kısmını da ortak kullanım alanları meydana getirdi.

Yine açıklanan veriler masaya yatırıldığında kullanım amaçlarına göre en yüksek pay 31,4 milyon metrekare ile iki ve daha çok daireli ikamet amaçlı binaların olmuş oldu. Açıklanan resmi rakamlara göre, bu veriyi 2,3 milyon metrekareyle toptan ve perakende ticaret binaları takip etti.

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?


Geri Dön