28 / 03 / 2024

Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz!

Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad-Saraybosna Otoyol projesine ilişkin, "Bu projelerin 15 tanesinin 2018 yılı ve sonrasında hayata geçirilmesi bizim için önemli bir referanstır. Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda bazı açıklamalar yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,  Erdoğan, "Müteahhitlerimiz dünyanın farklı yerlerinde büyük ölçekli projeleri başarıyla tamamladılar. Bu ciddi tecrübeyi Sırbistan'a da aktarmak alt yapı ve üst yapı projelerinde de yer almak istiyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"İki ülke arasında ortak mekanizmalar oluşturduk. İlişkilerimi gelişiyor. İki ülke olarak işbirliğimiz daha da artacak.

Serbest ticaret anlaşmasının imzalandığı 2010'dan itibaren ticaret hacmimiz yüzde 200 arttı.

Serbest ticaret anlaşmasının imzalandığı 2010 yılından bu yana ikili ticaret hacmimiz kendini katladı. Bu rakam geçen yıl 819 milyon dolara ulaştı. İnşaAllah bu rakamı kısa vadede 2 milyar dolara sonra da 5 milyar seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler için kuşkusuz hepimize ve bilhassa iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor.

Çalışmalara başlandı

Müteahhitlerimiz dünyanın farklı yerlerinde büyük ölçekli projeleri başarıyla tamamladılar. Bu ciddi tecrübeyi Sırbistan'a da aktarmak alt yapı ve üst yapı projelerinde de yer almak istiyorlar.

Bu projelerin 15 tanesinin 2018 yılı ve sonrasında hayata geçirilmesi bizim için önemli bir referanstır. Yarınki temel atma töreni ile Belgrad Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz. Sırbistan'ın Sancak bölgesinde yolların da ıslahı için çalışmalara başladık.


Geri Dön