20 / 04 / 2024

Belirsiz ortam, konut alıcılarını olumsuz etkiliyor!

Belirsiz ortam, konut alıcılarını olumsuz etkiliyor!

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu yaptığı açıklamada belirsiz ortamın konut alıcılarını olumsuz etkilediğini söyledi.



Dekar Yapı'nın Çekmeköy Ömerli’deki yeni projesi Dekar Kıyıbahçe projesi bugün Çırağan Sarayı’nda, bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu toplantıda konut sektörüyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Belirsiz ortamın konut alıcılarını olumsuz etkilediği söyleyen Kuzu, "Satın alma taleplerini erteleyenler oldu. Ben bu durumun geçiri olduğunu düşünüyorum. Ekonomik sıkıntıları ilk kez yaşamıyoruz. Biz ülkemize güveniyoruz, ülkemizin ekonomisinin düzeleceğine inanıyoruz. Böyle bir lansmanı o yüzden gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kıyıbahçe projesi için geliştirilen finans modeli hakkında konuşan Başkan Kuzu, şu ifadeleri kullandı: ”Ödeme Korumalı Finans Modeli”nin hem müşterilere, hem gayrimenkul geliştirme şirketlerine hem de finansman kurumlarına en genel bağlamda 2 ana faydası bulunuyor. Birinci ana fayda; müşterilerden alınan peşinat, konut kredisi veya peşin satış ödemelerinin tamamı sadece projeye harcanacak, bu harcamaların tamamı Yapı Kredi denetiminde yapılacak. Bu model ile müşterilerin sadece konut kredisi değil, peşinat dahil tüm ödemelerinin Tüketici Kanunu’ndaki garantilere sahip olması Yapı Kredi tarafından koruma altına alınacak. İkinci ana fayda olarak da Yapı Kredi’nin sağladığı proje kredisi ile, satış miktarına bağlı olmaksızın projenin zamanında tamamlanması ve zamanında teslim edilmesi garanti altına alınacak. Sonuç olarak, Yapı Kredi ile ortak geliştirilen ve müşterilerin Dekar’a yaptığı ödemelerin tümünü koruyan “Ödeme Korumalı Finans Modeli”, Dekar Kıyıbahçe projesinin her türlü ekonomik olumsuzluklarda bile belirlenen teslim programına uygun olarak ilerlemesinin garantisi olacak. Bu işleyiş müşteri için de bir güven hissi doğuracak ve müşterimiz parasının Yapı Kredi’de güvende olduğundan ve yalnızca proje için kullanılacağından emin olacak. Böylece müşterilerin ev alırken yaptığı tüm ödemeleri garanti altına alan yepyeni bir sistemi Türkiye’ye getirmiş oluyoruz.''

Dekar Kıyıbahçe

Toplam 85 bin metrekare büyüklüğünde bir arazide, yaklaşık 500 milyon lira yatırım bedeline sahip Dekar Kıyıbahçe'de 84 ayrı blokta toplam 244 adet bahçeli dubleks ev bulunuyor. Projede daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. 

Dekar Kıyıbahçe projesinin ilk etap teslimlerinin Nisan 2020’de, projenin tamamının ise Mart 2021’de teslim edilmesi planlanıyor. Projede dairelerin büyüklükleri 141 metrekare ile 200 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Dekar Kıyıbahçe Çekmeköy satışta! Metrekaresi 7 bin 700 TL'ye!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön