26 / 04 / 2024

Yeni konut alıcılarının talepleri!

Yeni konut alıcılarının talepleri!

Son yıllarda hızla büyüyen İnşaat Sektörü, hızla konut sayısının artmasına ve üretilen bu konutların satışında da rekabetçi bir piyasanın oluşmasına neden oldu. Yeni konut alıcılarının talepleri değişti...



Son yıllarda hızla büyüyen İnşaat Sektörü, hızla konut sayısının artmasına ve üretilen bu konutların satışında da rekabetçi bir piyasanın oluşmasına neden oldu. 


Realty World Türkiye Franchise Satış Koordinatörü Kadir Tümen “Bu rekabetçi ortamda inşaat firmaları, üretmiş oldukları konutların hızla pazarlanabilmesi için farklı ve ilgi çekici projeler inşaa etmeye başlamış; cazip ödeme koşulları ile birlikte, talebin bir an önce satışa dönüşebilmesi için geçmişe nazaran daha farklı süreçler izlemek durumunda kaldılar. Bu paralelde konut projelerinin başkenti olan İstanbul ele alındığında, şehirde yaşayan insanların halen % 30’unun kendi evine sahip olmadığını, ancak ev sahibi olmayan bu kişilerin % 56’sının ise kısa bir süre sonra ev almayı planlandığını görüyoruz. Ev almayı düşünen bu kişilerin projelerde dikkat ettiği konuların başında % 40’lık bir oranla “Ulaşım Kolaylığı” ön plana çıkmaktadır. Artan gelir düzeyi ve değişen sosyal hayat doğrultusunda ikinci öncelik ise % 27  ile “Sosyal Çevre” . Sırasıyla; Depreme Dayanıklılık, otopark, konutun bulunduğu semt, fiyat,yeşil alan, sosyal imkanlar, güvenlik ve projenin yeni olması da yeni konut alıcılarının önem verdiği diğer unsurlar. Realty World Türkiye ofisleri olarak, “Yatırım Danışmanlığı” yaptığımız konut alıcılarına hizmet verirken, bu hususlara dikkat etmekte ve yatırımların amortisman sürelerine olabildiğince dikkat etmekteyiz. Özellikle şehrin ulaşım ağı, genişleme aksları, önümüzdeki yıllarda yapılacak ve kenti rahatlacak yeni ulaşım projeleri, kentin sosyal değişimi ve gelişimi dikkatle takip ettiğimiz konular. Bu konularda ofilerimiz, inşaat firmalarına danışmanlık vererek bu firmaların daha talep edilir projeler inşaa etmelerini sağlamakta ve bu projelerin bir an önce pazarlanabilmesi için gerekli satış faaliyetlerini profesyonel gayrimenkul danışmanlarıyla yönetmekteler. Bu paralelde gayrimenkul sektöründeki oyuncuların önümüzdeki yıllarda çok daha fazla nitelikli bilgi ve danışmalığa ihtiyacı söz konusu dolayısıyla kurumsal ve markalı gayrimenkul ofislerine ihtiyaç günümüzden çok daha fazla olacak.” Dedi. 





Geri Dön