23 / 04 / 2024

Bereket Döner Suudi Arabistan'da fabrika kuruyor!

Bereket Döner Suudi Arabistan'da fabrika kuruyor!

Bereket Döner, yüzünü yurtdışına çevirdi. Şirket En fazla franchising talebi aldığı ülkelerden Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fabrika kuruyor. Alınan bilgilere göre fabrikanın inşaatı bitmek üzere.



Bereket Döner, 1988 yılında Tokatlı Hayrettin Q Taşkıran ve kardeşi Fatih Taşkıran tarafından kuruldu. Beyoğlu Havva Sokak'ta başlayan mütevazı girişim v zamanla Türkiye'nin en büyük döner zincirlerinden birine dönüştü. Tahminlere göre Türkiye'de günde ortalama bin ton döner satılıyor. Yaptığı son yatırımla günde 50 ton döner üreten Bereket Döner, neztf sektörde açık ara önde bulunuyor. Tamamı franchising sistemiyle işletilen 90 restoranı bulunan firma, 19 şehre yayılmış durumda. 130 milyon TL olan 2015 yılı cirosunun 111 milyon TL'sini üretimden satışlardan elde eden firma, İSO'nun hazırladığı "İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasına girmeyi de başardı. Arkadaşımız Özbey Men'in edindiği bilgilere göre, Bereket Döner bu sıralar yüzünü yurtdışına çevirmiş. En fazla franchising talebi aldığı ülkelerden Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fabrika kuruyormuş. Fabrikanın inşaatı bitmek üzereymiş. 


Bu yatırım için ortak olduğu Suudi firmaya Mekke bölgesinde 20 restoran açma hakkı da vermiş. Bereket Döner CEO'su Nezif Emek'ten öğrendiğimize göre, ilk restoran fabrikanın da üretime geçeceği eylül başında hizmete girecekmiş. Firmanın yurtdışı planları bununla da sınırlı değilmiş. Ekvator Ginesi'nden Kuveyt'e yedi ülkeye döner ihraç eden firma, Kosova'da da yine franchising modeliyle restoranlar açmaya hazırlanıyormuş. Taşkıran Ailesi'nin memleketleri Tokat Niksar'da 3 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli bir lokasyonda bina arıyormuş.


Para


Geri Dön