20 / 04 / 2024

Bereket Döner Türkiye'de 300 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Bereket Döner Türkiye'de 300 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Nezif Emek, "2019 iş planına göre Türkiye'de tüm şehirlerde en az 1 şube olmak kaydıyla 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.



Bereket Döner, geçen yılı 130 milyon lira ciro ile kapattı. İSO İkinci 500'e giren şirket, bu yıl 168 milyon lira ciro hedefi koyarak yüzde 30'luk büyümeyi planlıyor. Şirket, 2019 iş planına göre Türkiye'de tüm şehirlerde en az 1 şube olmak kaydıyla 300 şubeye ulaşmak istiyor. Şu an 19 şehirde şubesi bulunan Bereket Döner'in İstanbul'da 62 şubesi yer alıyor. Şube hedeflerinde İzmir, Konya ve Bursa'ya öncelik veren şirket, yurt dışında ilk restoranını Kosova Priştine'de açmaya hazırlanıyor. Şirket, 2019 itibariyle Türkiye'deki satış ile ihracatın yüzde 50 olmasını sağlayacak.


Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Nezif Emek, Kuveyt, Dubai, Bahreyn, Katar, Ürdün ve Irak'a toptan döner satışı yaptıklarını söyledi. Emek, "Avrupa'ya mevzuat gereği satamıyoruz. Rusya, Amerika ve Suudi Arabistan'a da satamıyoruz" dedi. Kuzey Afrika pazarında siyasi gelişmelerden dolayı pazar yakalayamadıklarını belirten Emek, Suriye'de de müşteri adaylarının bulunduğunu fakat siyasi olaylardan dolayı ilerleyemediklerini ifade etti.Los Angeles, Kaliforniya ve New York'tan hazır müşterileri olduğuna dikkat çeken Emek, "Amerika'ya döner ihracatı yapma olanağımız yok. Hem mevzuat gereği kabul edilmiyor hem de et fiyatları arasında uçurum var. Onun için ancak Amerika pazarına üretim tesisi götürerek gidebiliriz" diye konuştu.


Üretim günlük 50 tona çıkacak

Günlük 35 ton olan döner üretimini 50 tona çıkaracak olan şirket, bu yıl fabrikalarını fiziki olarak ikiye katladı. Alan olarak 6 bin 500'den 12 bin 500 metrekareye çıkan Bereket Döner, büyüme çerçevesinde depolarını, üretim alanlarını ve şoklarını genişletti. Emek, "Pişmiş döner ürettiğimiz alan ile normal baton döner ürettiğimiz alan artık iki fabrika gibi faaliyet gösteriyor olacak. Pişmiş dönerin şoklanmasından pişirmesine hepsi ayrı bir katta, normal baton döner ayrı bir katta üretilecek" dedi. Şirket, bu yıl zincir marketlere satışları da artıracak.


Tesise 10 milyon dolarlık yatırım

Besiciliğe değinen Muhammet Nezif Emek, yurt dışında profesyonel kurgulanma ve ölçek ekonomisi oluşturulduğunu belirtti. Türkiye'de çok fazla kar beklentisi olduğunu söyleyen Emek, "Biz hayvancılığın çok getirisi olduğu öngörüsüne sahibiz. Amerika'da bir danadan kazanılan 100 dolar tatmin ederken burada 500 dolar tatmin etmiyor" dedi. Emek, bundan dolayı Amerika'dan Türkiye'ye çiftlik kurmaya gelenler olduğunu söyledi. Emek, "Türkiye'de çiftlik kuracak kişi önce villasını tasarlıyor. Burada hayvanlar için 10 milyon dolar tesise harcıyoruz. Orada 4 tane demir dikiyorlar demirlerin arasında hayvanlar yaz kış açıkta duruyorlar. Bizim besi danışmanlığının baştan kurulması lazım. Çünkü, çiftliğimizi kurduğumuz gün hayvan alacak para kalmıyor. Bu da ölü yatırım oluyor" şeklinde konuştu.


Şirket, döner akademisi kurdu

Dönerci yetiştirmek için döner akademisi kuran Bereket Döner, Türk dönerinin dünyada temsil edilmesini hedefliyor. Emek, "Müşterilerimiz, ortaklarımız, çalışma ilişkilerimizin olduğu kurumlar sürekli dönerci istiyor. Birçok ülkede bereket fabrikasında yetişmiş dönercilerimiz var. Biz bunu daha kurumsal, adını koyarak yapalım diye akademiyi oluşturduk. Akademi öncelikli olarak mevcut restoranlarımıza, mevcut personelimize hizmet veriyor olacak. Her şey rayına girdikten sonra dışarı açılacağız" dedi. Temmuzda online satışa başlayacak olan şirketin, callcenterı da kuruldu. Bereket Döner, menüsüne somon döneri de ekledi.


Franchise bedeli alıyor

Restoranları hakkında bilgi veren Emek, "89 aktif restoranımız var. İnşaatı devam edenler ve sözleşmesi yapılmış olanlar da bulunuyor. Geçen yılı 100 ile kapattık. Bu süreçte kapattığımız ve sözleşmesi iptal olan restoranlar oldu. Bu seneyi de 120 ile kapatmak için mücadele veriyoruz, ama 100'de de kalabiliriz. Bu yıl 120'yi hedefledik, 110'larla kapatmamızın kolay olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Emek, bunun nedenini ise bu yıl franchise bedeli almaya başlamalarına bağladı.


Dünya


Geri Dön