28 / 03 / 2024

Bereket Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 81 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, 150 milyon TL kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı.



Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası ihracı için SPK'ya Tertip İhraç Belgesi müracaatı ve onayı hakkında açıklama yaptı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurt içinde nitelikli yatırımcıya satılmak üzere, yönetim sözleşmesi ve alım satım sözleşmesinin birlikte kullanılması suretiyle 81 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 150 milyon TL kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı.

Bereket Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.08.2020 tarih ve 53/1067 sayılı kararı ile onaylanan ihraç tavanı kapsamında, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurt içinde nitelikli yatırımcıya satılmak üzere, yönetim sözleşmesi ve alım satım sözleşmesinin birlikte kullanılması suretiyle 81 gün vadeli, planlanan tutar 100.000.000,- Türk Lirası olmak üzere, yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 150.000.000,- Türk lirasına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin Tertip İhraç Belgesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

Tertip İhraç Belgesi için tıklayın


Geri Dön