24 / 04 / 2024

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç başvurusuna onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç başvurusuna onay!

Bereket Varlık Kiralama 170 milyon TL kira sertifikası ihraç etmek için SPK'ya başvuruda bulunmuştu. İhraca ilişkin şirketin başvurusunu SPK onayladı...



Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası ihracına ilişkin SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Bereket Varlık Kiralama tarafından, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurtiçi piyasada, halka arz yöntemiyle satılmak üzere, ek satış ile 250. milyon TL'ye kadar artırılabilecek 98 Gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulduğu duyurulmuştu.

İlgili özel durum açıklamalarında 150 milyon TL olarak duyurulan planlanan tutar 170 milyon TL olarak güncellendi. İhraca ilişkin şirketin başvurusu SPK tarafından onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması:
İlgi: 31.10.2019   tarihli özel durum açıklamalarımız.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 19.09.2019 tarih ve 2019/48 sayılı bülteni ile onaylanan ihraç tavanı kapsamında şirketimiz tarafından, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurtiçi piyasada, halka arz yöntemiyle satılmak üzere, ek satış ile 250.000.000 – Türk Lirasına kadar artırılabilecek 98 Gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna başvurulduğu duyurulmuştu. İlgili özel durum açıklamalarımızda 150 Milyon TL  olarak duyurulan Planlanan tutar 170 Milyon TL olarak güncellenmiş olup ilgili ihraca ilişkin başvurumuz SPK tarafından onaylanmıştır.

SPK onaylı Sermaye Piyasası Aracı Notu ekte yer almakta olup, şirketimiz websitesinde  Yurtiçi İhraçlar > Halka arz 2 bölümünde ( https://www.bereketvarlik.com/halka-arz-2/ ) yayınlanmaktadır.

  
Kamuoyunun Bilgisine Arz olunur.  


Geri Dön