19 / 04 / 2024

Bergama Belediyesi'ne devredilen arazilerin satışı mecliste!

Bergama Belediyesi'ne devredilen arazilerin satışı mecliste!

İzmir Bergama Belediyesi'ne devredilen tarım arazilerinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bergama Belediyesi'ne devredilen tarım arazilerinin satışına ilişkin soru önergesi verdi. Sertel, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Sertel, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''6360 sayılı Bütünşehir Yasası'yla birlikte mülkiyetleri İzmir Bergama Belediyesine devredilen 831 bin 938 metrekarelik 19 adet verimli tarım arazileri, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile satışa çıkarıldı. Köylüler arazilerin satılmamısı için eylem yapmaya devam ediyor.''

Bergama Belediyesi ne devredilen arazilerin satışı mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- Hazine arazilerinin dahi tarıma açıldığı bir dönemde verimli tarım arazilerinin satılmasına göz yumulacak mıdır? 
2- Bakanlık olarak bu tarım arazilerinin satışını doğru buluyor musunuz? Doğru bulmuyorsanız bu ve buna benzer satışları önlemek için adım atacak mısınız? 
3- Satışın iptali için köylüler tarafından açılan davaya müdahil olacak mısınız? 
4- 6360 sayılı Bütünşehir Yasası gereği Türkiye genelinde hangi ilimizde kaç adet ve kaç metrekare tarım arazisi bu şekilde satışa çıkarılmıştır? 
5- Bu şekilde satışa çıkarılan arazilerin son 2 yılda ne kadarı satılmış, ne kadar gelir elde edilmiştir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön