25 / 04 / 2024

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..



Orman niteliğini kaybeden alanlara 2B arazisi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yerler olarak biliniyor. 2B ismini ise orman yasalarının 2. Maddesi ve B fıkrasından almıştır. 

Kadastro aracılığı ile orman sınırlarından çıkarılmış olan 2B arazileri, kazanımı geri olmayan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 2B arazilerin satışı mümkündür. 

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Kanuna göre 2B arazilerin alım ve satım işlemlerini yapabilmek için yasaya uygun anlaşma yapılması gerekiyor ve noter huzurunda onaylanması gerekiyor.  

2B arsaların satışı ve kiralaması işlemi sadece orman köylüsüne yapılabiliyor. Orman köylüsü dışında yer alan üçüncü şahıslara satış ve kiralama işlemi yapılamıyor. Peki, 2B arazi satın almak isteyenler ne zamana kadar başvuru yapabilecekler? İşte tüm detaylar... 


Geri Dön