26 / 04 / 2024

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?



Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor.


Aksi durumda ödeme yapılmayan bir gün için bile aylık vergi cezası uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 


Emlak vergisi bedeli, gayrimenkulün kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman? Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman ödenir?


Emlak vergisi ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre, emlak vergisi için son gün 31 Mayıs oluyor. Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


5 adımda emlak vergisi ödeme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön