20 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son gün yarın!

Emlak vergisi için son gün yarın!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Aralık'ta sona eriyor. Buna göre, emlak vergisi için son gün yarın...



Emlak vergisi için son gün yarın!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor.


Bilindiği üzere 1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Belediyeye vergi kapsamında ödenen bedel, taşınmazın türüne, değerine ve emlak vergisi oranlarına göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön