28 / 03 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın olup, hala ödeme yapmamış mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor.



Gayrimenkuller için ödenmeye Mart ayında başlanan emlak ve çevre temizlik vergisi için sona gelindi. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın olup, hala ödeme yapmamış mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor.


İlk taksitlerinin 3 ay içinde ödenmesi gerektiği vergilerin ikinci taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. İsteyenler bu dönem içerisinde tüm vergi borcunu kapatabilecek.


Ancak ilk taksitini ödemeden ikinci taksit döneminde tüm borcunu kapatmak isteyenler aylık vergi cezası ile karşılaşacak.


Peki, kimler emlak vergisi ödüyor? Kimler çevre temizlik vergisi ödüyor? Hatırlayalım;


Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için ödenirken, çevre temizlik vergisi kapalı alan olan mesken ve işyerleri için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödemesi yapılmıyor.


Emlak vergisini gayrimenkul sahibi öderken, çevre temizlik vergisini taşınmaz malın kullanıcısı ödüyor. Buna göre taşınmazda kiracı varsa emlak vergisini mal sahibi, çevre temizlik vergisini kiracısı ödüyor.


Ayrıca boş olan taşınmaz mallar için yine emlak vergisi ödenirken, çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Bunun için ilçe belediyesine giderek müracaat edilmesi gerekli.



5 adımda emlak vergisi ödeme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön