29 / 03 / 2024

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün!

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin bu yılki ikinci taksit ödemelerine 1 Kasım'da başlandı. 2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..



Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin bu yılki ikinci taksit ödemelerine 1 Kasım'da başlandı. 1 aylık sürede ödenen vergiler için son 15 gün kaldı. Mükelleflerin vergilerini en son 30 Kasım'da mesai bitimine kadar ödemeleri şart.


Bu süre içerisinde kimi ilçe belediyeleri tahsilat veznelerini haftasonları da açık tutuyor. Böylece hafta içi iş yoğunluğu nedeni ile ödeme yapamayan mükellefler haftasonu belediyeden ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Ancak her belediye haftasonu açık olmuyor. Bu nedenle kendi ilçe belediyenizden haftasonu açık olup olmadığını arayarak öğrenebilirsiniz.


İsteyenler belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi borcu internet üzerinden de ödeyebiliyor.


Çevre temizlik vergisi ise meskenler su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte, vergi de ödenmiş oluyor. İşyeri çevre temizlik vergisinin ise yine belediyeden ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisini, ev ve işyeri sahibi ya da kullanıcıları ise çevre temizlik vergisini ödemek ile mükellef olacak.



Vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön