19 / 04 / 2024

emlak vergisi taksitleri 2016

emlak vergisi taksitleri 2016

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Mart ayı itibariyle gayrimenkuller için ödenecek vergi dönemleri de başladı. Bu vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Peki, emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, vergi ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2016..

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!

Mart ayında ilk taksitleri ödenecek olan emlak vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. Bu sürelerin kaçırılması durumunda gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016 formülü..

Emlak vergisi en son ödeme günü 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin ikinci taksitleri Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi en son ödeme günü 2015 ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksitler için ise emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..

Emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak?

2015 yılına ait emlak vergisinin 1. taksitleri 1 Mart - 1 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Verginin 2. taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Peki, emlak vergisi 1. taksitini ödemedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi tarifesi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılı ilk taksit ödemeleri de 1 Haziran'a kadar devam ediyor. İşte emlak vergisi tarifesi 2015...

Emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2015 yılı ilk taksitleri için emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi taksitleri 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene olduğu gibi 2015 yılında da ödemeleri gereken emlak vergisi için taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, 2015 yılında emlak vergisi taksitleri 2015 ne zaman ödenir? İşte yanıtı..

2015 yılında kimler emlak vergisi ödeyecek?

Gayrimenkuller için senede 2 eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs; ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, 2015 yılında kimler emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?

Belediyelere ödenmesi gereken emlak vergisinde ödemeler 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?

emlak vergisi taksitleri 2016 Haberi

emlak vergisi taksitleri 2016

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor.


Aksi durumda ödeme yapılmayan bir gün için bile aylık vergi cezası uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 


Emlak vergisi bedeli, gayrimenkulün kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman? Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman ödenir?


Emlak vergisi ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre, emlak vergisi için son gün 31 Mayıs oluyor. Vergi için ikinci taksit...