26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?



Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanunun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Ancak bazı istisnai durumlar yer alıyor. Kanun gereğince, geliri olmayan ve tek meskeni bulunan gaziler, emekliler, ev hanımları, engelliler ve işsizler muafiyetten yararlanabiliyor. Bunun için ilçe belediyesine gidilerek beyanname verilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi mükellefleri

Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor, elbirliği mülkiyete sahip malikler ise vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 

Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti 3 ayda ödeniyor. 

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi 2. taksiti bir aylık sürede ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre 2018 yılının ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlayacak, 30 Kasım'da sona erecek.

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

 

Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön