26 / 04 / 2024

Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?

Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?

Belediyelere ödenmesi gereken emlak vergisinde ödemeler 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?



Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Belediyelere ödenmesi gereken emlak vergisinde ödemeler 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi, internet üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi Nisan ayında ödenir mi?


Emlak vergisi Mart - Mayıs ile Kasım aylarında ödeniyor. 1 Mart'ta başlayan ilk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre, Nisan ayında emlak vergisinin ödemeleri yapılabiliyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6 büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön